woensdag 24 maart 2010

We gaan op reis en we nemen mee...

Ooooooh, hier heb ik toch wel even naar uitgekeken! Nu nog een beetje geluk hebben met het lenteweer, maar we trekken naar het zuiden. De paasvakantie start voor ons al morgen. We vertrekken naar Andalusië voor twee weekjes (dus 't zal hier na een korte start al weer een tijdje stil zijn op de blog). Inpakken voor een mama, papa en drie meisjes vraagt wel wat nadenkwerk. We proberen het aantal kilo's toch wat te beperken (ah ja, je moet zorgen dat je wat reserve hebt voor op de terugweg).
Op zoek dus naar kleine leuke " 't houdt de meisjes voor eventjes bezig"-spulletjes voor onderweg en als mama en papa eens rustig in een boekje willen lezen...


en deze paper doll -boekjes vond ik terug in de schatkist.

Granny bracht ze enkele jaartjes terug uit de VS maar toen vond ik de meisjes nog wat te klein, want ik wou niet dat ze zomaar "verprutst" werden.
Ik heb ondertussen ontdekt dat er nog meer schattige exemplaren van bestaan en die kan je hier bestellen.

Nog vlug... heel vlug...

Marie wil op vakantie haar eigen valies mee. Eéntje waar niets van iemand anders in mag zitten. Ze is dan ook heel erg gesteld op orde en vindt het belangrijk dat er ook "in" de valies orde en structuur is. Alle kleine spulletjes mogen dus niet zomaar tussen de kleren rondslingeren en daar vond mama nog vlug iets op!
Met deze tutorial, een lapje stof en een beetje tijd (allé voor mij toch nog een uur of twee..) maakte ik Marie blij.




Als je goed kijkt zie je een heel mini labeltje hangen aan de zijkant van het zakje. Maar daarover meer in een volgend avontuur!

Ook grote meisjes mogen rokjes

3 dochtertjes met natuurlijk drie verschillende karaktertjes en een ander idee over kleren en wat wel en niet bij hun garderobe hoort.
Fien, 10 jaar is ze en kleedt met een vuilniszak! Maar ik maakte een rokje (had nog steeds geen leuk patroon gevonden, dus tekende ik weer een rokje over) en dit werd het:




De eerste reactie was niet superenthousiast (en dat zie je misschien ook aan haar snoetje op de foto's) maar nu we onze valiesjes maken voor onze vakantie waar we hopelijk het zonnetje zien... heeft poppemie toch al een topje gekozen dat ze erbij wil dragen.
De zakjes staan naar mijn mening wat dicht (en ze staan er ook bijlange niet perfect op), dus de volgende x moet ik dat wat minder "impulsief" en vlug willen fixen!

dinsdag 23 maart 2010

5+1=6

Niet te geloven... onze kleinste spruit wordt er 6. En ja... zoals alle mama's kan ook ik me nog het moment herrinneren toen ze voor het eerst in mijn armen lag. Dat super inimienie baby'tje. 2.275gr... Maar daar is niets meer van te zien.




Ze is nog steeds even schattig en 't blijft ons "kakkernestje", en voor haar maakte mama een kroon waarvan ik de tutorial hier vond.









Je kan natuurlijk goed zien dat ik nog maar een "bleu'ke" ben, de hoekjes vallen allemaal niet zo strak als ik wel zou willen maar ja... dat betekent gewoon dat ik nog wat meer moet oefenen zeker?

Ik wou van het kroontje eigenlijk geen "ééndagsvliegje" maken en ik stikte een stukje velcro op de kroon en ook aan de achterkant van de applicatie en zo kan de kroon nog een paar jaartjes dienen (en ook de zusjes kunnen hem bij hun verjaardag eens van kleine zus lenen!).

Babette vond het al super om ons te foppen en zich voor te doen als de 9-jarige zus... gelukkig gaat het zo'n vaart nog niet!!




maandag 22 maart 2010

Rokje uit een kringloopkussensloopje

In België bracht ik bezoekjes aan alle winkels die ik tegenkwam waar er ook maar een kans was een leuk stofje te vinden. Ik had al gehoord dat ook de kringloopwinkels altijd de moeite waren om eens een kijkje te nemen en... ja hoor! Ik vond een (jammergenoeg niet meer in superconditie) kussensloopje in een vintage-bloemetjesstof waar ik onmiddellijk verliefd op was!
Nog geen gepast patroontje in huis maar wel rokjes genoeg in de kast. Dus heb ik maar mijn eerste rokje uit een zelfgetekend patroontje gemaakt en 'k moet zeggen. Ik vind zelf dat het een leuk exemplaartje geworden is. Ook kleine Babette ziet het wel zitten.


.

Dat paspelbandje erin zetten vond ik echt een avontuur, maar toen wist ik nog helemaal niet hoe het moest en stikte ik er maar op los...
Maar de volgende x... dan zal dat niet meer gebeuren want dankzij Polkadotjes weet ik nu hoe het moet!




Een kadootje voor Katootje!

Hier zijn boekenwinkels bij de vleet en op mijn favoriet adresje zag mijn allerliefste wederhelft (ja, zo ingenomen met mijn nieuwe hobby!) deze kalender staan.



En daarin zag ik een leuk ideetje waarvan de tutorial ook hier te vinden is. Voor we een bezoekje brachten aan België en de kleine nichtjes dacht ik dat het misschien wel leuk was een kadootje mee te nemen voor de kleine Kato. Eén van de nichtjes die bij haar bezoekje in Dublin haar "tuutje" verloren was (en die we na lang zoeken terug vonden ergens achter een boekenrek). Ik maakte een opbergkussentje voor haar fopspeentje, zodat die nooit meer ergens achter kan rollen!

Op het zakje vooraan naaide ik haar naam, maar aangezien ik niet echt een ander kleurtje had en het pakje de volgende dag meemoest in onze valies (vandaar dat het kussentje ook ongevuld meevloog) werd Kato er "ton-sur-ton" op geborduurd. De kleine mie was vooral blij toen haar "lievelingstuut" uit "Dubbelin" terug te voorschijn kwam!










Toch ook een blog, en het eerste rokje!

Hmmm, al die leuke creablogs... Ik heb ze pas begin dit jaar ontdekt(dankzij mij schoonzusje- bij deze dankjewel Anneliesje) , dus pas enkele weken geleden.
Als thuisblijfmama met 3 dochters (wij wonen sinds vorig schooljaar in het buitenland en sinds vorige zomer in Dublin) zag ik het helemaal zitten om toch ook wel eens mijn naaimachine (die ik van mijn schoonmama - bij deze dankuwel granny- kreeg) uit te proberen.


Uren had ik al gespendeerd op die blogs, en het allereerste rokjes werd een probeerseltje dat ik eerst hier zag en waarvan ik de tutorial nadien hier vond.


Stof zoeken en vinden hier in Dublin is geen sinecure... de smaak die ze hier hebben is toch wel iets helemaal anders (en ik wil me als expatje best aanpassen aan een andere cultuur, maar dat...).
Allé, na wat zoeken dan toch nog iets gevonden en dit werd het dan...


Het rokje is wel wat groot uitgevallen ('t was bedoeld voor de jongste poppemie) en nummertje 2 is eerder van het stoere type en draagt geen rokjes (vandaar dat ze dus ook niet met haar snoetje op de foto wou). Ik ben dus wel op zoek naar leuke patroontjes voor kleedjes of tuniekjes want dat wil Marie wel dragen over een broekje. Alle tips en ideetjes zijn welkom!!