donderdag 9 december 2010

Er worden kindekens geboren op aard!

Jeuj en Jeuj en nog eens Jeuj!!!
Drie meisjes op 1 week tijd, jawel, in juiste volgorde werden Nona, Juliette en Lena geboren...
Dus naast het fabiceren van kerstcadeautjes en Secret Santa geheimen  (en mijn scheve gehaakte sjaal niet te vergeten) wordt hier "naarstig" gewerkt aan meisjescadeautjes.


Een vlaglijntje voor kleine Nona. Haar mama verklapte me dat haar kamertje groen zou worden.
De letters maakte ik van vilt, makkelijk en pluist niet uit...

En nu vertrek ik op geboortebezoek naar Juliette (jawel hoe had ik het zo goed kunnen raden?!). En ik neem alvast dit mee:


Vandaag rijd ik dus voor 't eerst terug met de wagen, onze straat is nog een ijspiste maar eindelijk is de dooi in het land! Nog eens, Jeuuuuuuj!

dinsdag 7 december 2010

Geheim gepruts...

Al meer dan een week geraak ik hier niet uit mijn straat met de wagen... Die Ieren zijn dus helemaal niet voorbereid op een winterprik zoals we ze hier de laatste dagen mogen ervaren.
Alles te voet dus, goed ingepakt en met stevige stapschoenen!
De meisjes naar school brengen langs de gladde en besneeuwde voetpaden en ze terug ophalen beneemt me zo'n slordige 2 uur en een half per dag!
Onderweg duwen we met andere schaatsers de auto's hier in de buurt over drempels of tot achter 't hoekje de grote baan op. Voorhistorische toestanden dus!

Vorige week was de school 2 dagen gesloten.
Tijd voor sneeuwpret, ja dat wel... en...er werden ook koekjes gebakken.
De hartjes waren voor papa... de hardwerkende man had ze verdiend!

Ondertussen zie ik overal schoon gehaakte mutskes verschijnen zoals bij deze madam en ook bij deze, OOO en al bijna een jaar geleden (ais wat vliegt diene tijd toch!) werd ik ook verliefd op deze prachtige muts!  
De paar uurtjes die me overschieten dezer dagen probeer ik wat te oefen-haken (lees prutsen) aan mijn "kromme sjaal" (ja, ik hoor u zuchten... als een sjaal al niet lukt, wat denkt die dan ooit aan een muts te beginnen?!)

En hier werd ook al geheim werk verricht, ... mijn Secret Santa-maaksel is bijna af...
En jullie?
"Zijde gulder al in gank geschoten?"