zaterdag 22 januari 2011

Om zalig te slapen.

De beerflodders van Marie, die zijn er al van dag 1 en ondertussen is Marie er 9.
Twee hebben we er, voor 't geval dat...
Die beerflodders hebben al heel wat meegemaakt maar zien er nog behoorlijk uit want er zijn ook de twee flodders en dat zijn echt de beste vriendjes van Marie, ze is nog nooit een nacht zonder geweest en daar werd al heel wat aan gefrommeld en "gesabberd". Beerflodders hebben een eigen bedje, en daar lag tot voor kort zo'n ongelooflijk mottig blinkend synthetisch spul op (dus effenaf zo'n ding dat je absoluut uit elke plek van het huis wil verbannen).
Ik maakte voor het te verbannen spreitje een overtrekje,  hier haalde ik mijn inspiratie.
de ganse familie flodderPatchwork, 't was mijn eerste x en nu besef ik pas hoeveel werk oma heeft gehad toen ze voor ieder kleindochter (niet dat kleinzonen dat niet zouden krijgen maar voor oma zee zijn het dus 6 kleindochters, nichtjes, zusjes geworden) een volledig handgemaakte bedsprei in elkaar flanste. Merci oma want die spreien, dat wordt later nog fel begeerd vintage homemade spul waar de achterkleinkinderen nog om gaan vechten...
maandag 17 januari 2011

Van 't zelfde laken... een bloesje.

Van het stofje waar ik dit rokje van maakte had ik nog een mooi stukje over. Het is een heel licht katoentje en ineens dacht ik terug aan dit patroon. Ik kreeg er een hele tijd geleden van mijn lieve schoonzusje een copietje van en maakte toen dit. Het ziet er moeilijker uit dan het is maar ik vind het absoluut een heel erg dankbaar modelletje. Jammergenoeg is het maar te maken tot maat 6 jaar en op dit moment ben ikzelf nog niet in staat patroontjes te vergroten want eerlijk... ook voor mezelf zou ik dat nog een leuk modelleke vinden maar zeker ook voor mijn oudste meisjes.
Nog even over het stofje want blijkbaar vinden velen het wel een mooitje 'ja wel ik ook! ... Ik kocht dat samen met nog andere gelijkaardige katoentjes (zoals oa dit) in deze winkel. Ze hebben er altijd wel een mooie keus.

vrijdag 14 januari 2011

En hier dan eindelijk ook...

Ik weet het januari jurkjesmaand maar hier toch eindelijk een eerste rimpelrokje!!
Ja overal zag je ze, maar nog niet bij mij... Ik nam voor 't vertrek naar school nog even Babette's maten en keek hier naar de tabel om eens te piepen of 't zowat overeen kwam.
'k Weet niet wat mijn kinderen tekort krijgen maar ik moet altijd kleinere maatjes voor hun maken dan de standaard opgegeven voor hun leeftijd...
Ik gebruikte de handleiding van meisjesmama maar na het zien van dit rokje wou ik eigenlijk ook een bredere band, wat maakte dat ook het rimpelgedeeltje een beetje korter moest. Voor mij was het de eerste keer werken met voering en ik vermoed dat mijn voeringstofje wat "te" zwaar is... 't rokje staat een beetje bol, maar dat weten we dan ook weer voor een volgende x!


woensdag 12 januari 2011

Een heel lieve dankjewel en mag 't ook eens iets "heel" simpel zijn?

Oh my!! De tijd gaat dus echt vlugger dan mezelf... al een maand geen blognieuws maar ja... 't was hier valiezeninpaktijd, er is gefeest, teveel gegeten, heel erg genoten, gespeeld, gezongen, gelachen (oh ja, veel gelachen), teruggezien en nog meer van dat eten en drinken.
Er is naar Parijs geweest met grote meid (en ja dat was zalig), en dan werd er weer gegeten en gedronken en ontmoet en gefeest.
En er kwam ook post aan... mijn Secret Santa maakte me een heel leuk Quick & Flupke - hemdzakje. Heel schattig! En daar zat in...


mooie stickertjes
kalender
boekje uit de "Hoe overleef ik..." serie van Francine Oomen waar net Fien zo verzot op is!


chocolade bollekes
heel leuk versierd schriftje... dat nog geen bestemming heeft...

Heel erg dankjewel daarvoor voorlopig blogloze Jasmien... en laat me zeker weten waar en wanneer ik je blogje-in-de-maak kan bezoeken!


Tegen dat de valiezen terug moesten worden gepakt was er zelfs geen tijd en energie meer om nog te shoppen, ... ik was ziekjes... en ben dus zonder lading nieuwe stof, frullekes, boekskes, en soldekes :( terug naar Dublin gevlogen en dan... werd ik nog zieker en gelukkig na een weekje zat ik vandaag voor 't eerst terug achter mijn naaimachien.
Voor iets eenvoudigs, een werkje dat ik mezelf had gelapt!
Vorig jaar kocht ik in Spanje een groen polkadotstofke.
Geen zuiver katoen, en eigenlijk niet veel mee aan te vangen. Toen ik thuis kwam wist ik met mijn 2 meters niet wat te doen. Ik knipte er een lapke uit voor een pennezakje (ja, seg als beginnend naaisterke wou ik een pennezakje maken en verknipte toch wel mijn 2 volle meters...) en dan lap... eigenlijk het perfecte stofke voor een tafellaken...
Vandaag heb ik dus geknipt en gepuzzeld tot ik er toch nog een tafellaken net groot genoeg voor de "voorlopige tafel"* mee heb gemaakt. (* 'k ben aan 't sparen voor een mooie tafel, zo mmm een droomtafel zo'n designgeval waar we met zijn 12-en aan kunnen, mmm)
 Mijn tafellaken, geen project om van achterover te vallen, maar allé, ik blij dat het gebeurd is!
En dus eten we vanavond op bolletjes!