dinsdag 5 oktober 2010

Een "floeren kleedske"

Eigenlijk hou ik wel van eenvoudig, simpel, niet teveel franjes. Ik had zo een kleedje in mijn hoofd en ik zou't wel in elkaar flansen want 't was een heel simpel modelleke.
Een patroontje verknippen , zelf wat paspel maken met een lapke stof en wat koord, het "piece of cake" -gevoel overviel me en ik ging met volle moed aan de slag. Het kleedje zou immers een uurtje later klaar kunnen zijn...
Het viel anders uit dan ik dacht en had gehoopt, er werd gezucht en zelfs het lief probeerde me hier te troosten en zelfs aan te moedigen om toch nog eens opnieuw te beginnen.  Gelukkig had ik nog een restje stof over. 't Lijkt dus niet op het kleedje dat ik in mijn hoofd had, maar dat modelleke wil ik toch nog wel eens proberen... Ooit...


En nu nog op zoek gaan naar een rood sous-pulleke!


12 opmerkingen:

 1. Ik dacht: "Dat gaat veel te breed zijn voor dat kind," maar dat is het dus niet. Sjiek, zeg. En met een rood souspulleke zal dat nog veel meer flatteren.
  En ja, ik kom dat ook tegen. Denken dat je het wel even rap zult ineen steken en dan balen omdat het niet zo is. Daarmee dat wij nog beginners zijn ;-)
  Trouwens, ik ben nog altijd smoor op uw groen/wit rokje. Als je die stof ooit nog ergens vindt, inslaan voor mij, please!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blauw met rood is echt een prachtige combinatie. Het is een heel schoon jurkje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het prachtig! Een rood souspulleke of iets met rood en blauw, maar waarschijnlijk heb je veel geluk nodig om dat te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik toch heel mooi! Ik weet niet wat je in gedachten had, maar dit is minstens even mooi. De simpele dingen zijn vaak nog de mooiste!
  Ging dat een beetje, zo'n zelfgemaakte paspel?
  B staat trouwens erg mooi met de kleurencombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan maar 1 ding zeggen : wat een schoon kleedje!!!! echt super zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ge zijdt een echte jurkskeskrak aan het worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat staat haar zoooooo schoon! Echt mooi de kleurencombinatie, het model!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zéker geslaagd, dit overgooiertje. En Babette ziet er weer schattig en gelukkig uit. Zelfs met een blauw sous-pulletje staat het mooi. Dan denk ik meteen aan de spulletjes die ik voor jou maakte als je die leeftijd had !

  BeantwoordenVerwijderen