dinsdag 7 december 2010

Geheim gepruts...

Al meer dan een week geraak ik hier niet uit mijn straat met de wagen... Die Ieren zijn dus helemaal niet voorbereid op een winterprik zoals we ze hier de laatste dagen mogen ervaren.
Alles te voet dus, goed ingepakt en met stevige stapschoenen!
De meisjes naar school brengen langs de gladde en besneeuwde voetpaden en ze terug ophalen beneemt me zo'n slordige 2 uur en een half per dag!
Onderweg duwen we met andere schaatsers de auto's hier in de buurt over drempels of tot achter 't hoekje de grote baan op. Voorhistorische toestanden dus!

Vorige week was de school 2 dagen gesloten.
Tijd voor sneeuwpret, ja dat wel... en...er werden ook koekjes gebakken.
De hartjes waren voor papa... de hardwerkende man had ze verdiend!

Ondertussen zie ik overal schoon gehaakte mutskes verschijnen zoals bij deze madam en ook bij deze, OOO en al bijna een jaar geleden (ais wat vliegt diene tijd toch!) werd ik ook verliefd op deze prachtige muts!  
De paar uurtjes die me overschieten dezer dagen probeer ik wat te oefen-haken (lees prutsen) aan mijn "kromme sjaal" (ja, ik hoor u zuchten... als een sjaal al niet lukt, wat denkt die dan ooit aan een muts te beginnen?!)

En hier werd ook al geheim werk verricht, ... mijn Secret Santa-maaksel is bijna af...
En jullie?
"Zijde gulder al in gank geschoten?"

4 opmerkingen:

 1. Ik heb met dezelfde ooh's en aah's zitten kijken naar al die mooie mutsjes die de revue passeren... tja, nooit te laat om te leren al lijkt dat haken momenteel nog Chinees voor mij.
  Wie weet op een dag... (jij ook succes daarmee ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat het een troost wezen, ik krijg nog geen sjaal af, breien en haken zijn mijn ding niet. Maar koekjes eten en van die verleidelijke zoals op je foto's, daar ben ik nu wel heel goed in. Mijn secret santa is klaar, spannend want de vraag is en blijft zal de krijger er tevreden mee zijn.Ik ben nu wel een beetje nieuwsgierig naar wat iedereen in blogland in elkaar gefrutseld heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik schiet morgen in gang voor Secret Santa...nog een stressfactor die ik dus hopelijk snel van mijn schouders kan werpen.

  En da's juist...waar ligt die muts?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn muts was vast veel gemakkelijker dan jouw sjaal. Echt, je moet gewoon eens dat filmpje volgen. Piece of cake!
  Hoe gaat het daar nu met de sneeuw? Nog steeds even veel?
  En het zien er super lekkere koekjes uit. Papa had geluk.

  Secret Santa heb ik aan me laten voorbij gaan. Maar ik maak momenteel wel vanalles voor andere mensen, ook zomaar voor niet, dus dat is ook wel wat voor Secret Santa spelen. Alleen geen stress om alles op tijd af te krijgen of twijfel of ze het wel mooi zouden vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen