woensdag 28 april 2010

de onorthodoxe mama-rok

't Was eens mijn beurt dacht ik... Een A-lijn rok met paspeltje voor mezelf maken. Ik zag ook van deze rok al heel veel geslaagde voorbeelden zoals hier en hier en hier en ook hier en dan ook nog hier en ...
Het was eerst wachten op ... het patroontje... en het vinden van een leuk stofje en dan nog een avontuur, het maken van mijn eigen paspelband want dat is toch alweer zoiets dat hier niet te verkrijgen is.
Gelukkig vond ik deze x dan toch een passend kleur bias waar ik de paspel mee maakte!


Voor het patroontje heb ik toch wel wat mensen kandidaat-helper-reizigers moeten vinden want het moest de weg vanuit België naar Ierland vinden.
De wel zeer behulpzame Mama polkadot zorgde voor een kopietje. Mijn lieve schoonzus is dat op haar beurt gaan ophalen voordat ze met hun gezinnetje voor hun paasvakantie naar Ierland op bezoek kwamen.
Het werd overgetekend en ik (ongeduldig als ik ben) startte er aan zonder het lezen van de werkbeschrijving (die moest nog eventjes in België ingescand worden - na een verlate terugkeer - wegens vulkaanellende - huiswaarts).

Hmmm, wat had ik dus voor...

Ik knipte het achterpand zonder dit op de stofvouw te leggen waardoor ik dus de rits achteraan moest maken, maar ik gebruikte wel deze super handleiding waarin wordt beschreven hoe je de rits mooi aan de zijkant kan verwerken.
Na wat gepruts is het toch goed gekomen, alleen jammer dat nu het patroontje in de stof aan de achterzijde onderbroken wordt door de naad in het midden...

maar hij is toch wel draagbaar, ja... ik ben er wel "content" mee! Het stofje bracht ik mee vanop ons reisje in Andalusië.Nu hoop ik alleen nog dat die prézomer ook tot in Ierland geraakt, zodat ik het rokje gauw aan kan!

7 opmerkingen:

 1. Helemaal mijn smaak, dat stofke. Heb jij zelf die paspel gemaakt? Goed idee, zo is er heel wat meer keuze dat gebruiksklare paspel.
  Voor zo'n rokje, hoeft die stof een wat dikkere katoen te zijn? Kwestie dat hij een mooi volume heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh gij...zelf paspel gemaakt? Zalig. En wat gebruikt gij daarvoor precies als touw ('t is maar dat ik weet waarachter ik moet vragen in de Veritas).
  Ik ben ook fan van je rok! Prachtig stofje...in mijn lievelingskleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, heel mooi!!! Ik maak ook bijna altijd mijn paspel zelf. Er zijn gewoon veel te mooie kleurtjes beschikbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Miss Stik, de stof is eigenlijk een katoentje met 5% lycra wat hem heel aangenaam dragen maakt (je kan er nog eens een walske mee dansen...
  @polkadotjes, goh, ik kocht eigenlijk gewoon touw (ik denk om pakjes te maken om op te sturen) dat bij de afdeling stationary lag in de supermarkt...
  @bombilla & Liesel, merci, merci en welkom op mijn blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, supertof!
  Echt een mooie rok, vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O waaw! Als je niet zo veraf woonde, kwam ik meteen naar je toe om je op mijn blote knieën te smeken er ook eentje voor mij te maken.
  Goh, dat stofke. Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen