zaterdag 24 april 2010

En dan toch nog!

Na een lange stilte ben ik er gisteren toch in geslaagd eindelijk een zsazsa-rokje te maken! Vanaf de eerste blik op het originele exemplaar wist ik dat dit een rokje was die zeker zou worden gefabriceerd! Al heel veel anderen waren me voor en ik zag al mooie rokjes hier en hier en hier.

Eigenlijk had ik in de dagen voordien al een tuniek-hemdjurkje gemaakt vanuit de knippie maar dat exemplaar ziet er toch niet uit zoals ik had verwacht. (En bij deze besef ik dus dat ik het maken van kragen, pofmouwtjes en franjes beter nog een tijdje ervaring uitstel!). Dus heb ik dat maar niet gepost en duurde het wat lang voor hier terug iets te zien en lezen viel!

Het rokje voor Fien ziet er misschien een beetje braafjes uit maar het meisje is er wel heel blij mee (vandaag moest ze naar een feestje en ze heeft het al aan wat een goed teken is en ook wel bevredigend voor de mama!). Ik heb de plooitjes niet per 3 cm gemaakt maar per 2,5 cm waardoor er iets meer plooitjes zitten in het rokje en zoals er werd aangeraden hier, heb ik de plooitjes ook een beetje doorgestikt omdat het ietsje mooier zou vallen. Gelukkig had ik nog een restje biaslint liggen, want de enige winkel die hier in Dublin mooie kleurtjes bias verkocht heeft me laten weten dat ze zouden stoppen dit te verkopen.Er is wel iets waar ik niet zo zeker van ben en dat is de lengte... Ikzelf vind het rokje nogal lang uitvallen en vraag me af of ik het niet iets korter zou maken? Hmmmm, dat zoompje altijd worden losgedaan... we zien wel! Wat vinden jullie?Wat het een echt "lievelingsrokje" voor meisjes maakt is dat het zo zwiert en zo'n vrij gevoel heeft...

Allé op naar een volgend exemplaar, want Babette staat te popelen om er ook zo eentje te krijgen... en ze heeft al haar stofje gekozen!

2 opmerkingen:

  1. Als ze hem graag zo lang heeft, mag dat toch, hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tuurlijk. Ikzelf vind net op de knie het mooist voor die van mij.
    Goh, wat stom van die winkel. Ik zou er zelf erg slechtgezind van worden.

    BeantwoordenVerwijderen