zondag 13 juni 2010

blauwe bloemetjes worden tuniekje

Toen ik deze week naar het plaatselijke naaiwinkeltje ging op zoek naar de gepaste rits voor de retrokleedjes zag ik daar ineens lieve bloemetjesstof liggen.na 't wassen schoot er heel wat minder over dan oorspronkelijk gekocht en ... bleek het een soort rekkatoen te zijn... hmmm...

Een tuniekske is 't geworden, dat kan er altijd bij in de kleerkast! En ik heb er ineens een kandidaatje bij om er ook zo eentje te krijgen in het paarse bloemetjesstofje. Maar dat meisje moet nog even wachten... Ik had enkel het patroontje overgetekend bij een bezoekje aan een blogloze naaivriendin uit een knippie maatje 116. Dus nu op zoek naar een gelijkaardig patroontje voor ons grootste meisje.
Uit ervaring met de knippie-maten voor grote Hollandse kindertjes heb ik er voor Babette die er 6 is geen extra zomen bijgetekend. En, het klopt bijna, volgende x maak ik de mouwtjes misschien nog ietsje korter en het kleedje zelf ietsje langer.

6 opmerkingen:

 1. Oh dat kleedje staat hier ook nog op de lijst...moeilijk? Heel leuk, vree zomers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Breng maar al uw patroontjes mee naar België :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat turkoois stofje zou me ook direct in't oog springen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat mooi! Het staat je dochter beeldig :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alweer iets nieuws? Je mag allicht ook een nieuwe kleerkast aanschaffen. Héél fleurig en leuk modelletje, en Babette heeft haar pauzes nog niet verleerd.

  BeantwoordenVerwijderen