maandag 7 juni 2010

Ook hier werd geprobeerd...

Al een hele tijd lag hier een patroontje klaar van Simplicity op basis waarvan ik net zoals Emma en Mona een kleedje wou maken dat een beetje lijkt op dit:


Als nieuwelingske in deze wereld prutste, hertekende en verknipte ik dit patroon:en maakte ik uiteindelijk dit probeersel.
Een heel eenvoudig wit stofje dat ik iets minder saai heb proberen maken met de blauwe knoopjes en door een blauw stofje waarvan ik nog een restje had net genoeg om het riempje ietsiepietsie op te fleuren.

('t is echt een donkere dag vandaag... geen klare foto's maar een hoge Iso en dus ook grove korrel...)en als ik zo de foto's zien... dan besef ik dat het dringend tijd voor een bezoekje aan België waar ik wat voorraad aan fleurige stofjes kan opdoen, of wacht... ik heb nog wel wat appeltjesstof liggen...

11 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi! Simpel wit, met zo'n kleurig detail, heel knap gedaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Simpel kan ook mooi zijn, dat bewijs je hier!
  Knappe dochter ook, trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allé gij...zo knap. Gij draait uw hand daar niet meer voor om he. Sjiek. Echt knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Die blauwe knoopjes maken het af.
  Vraagje: met welke instellingen trek je? (Welke stand (volautomatisch, P...), welke lens, diafragma?
  Misschien dat je meer moet experimenteren met de verschillende halfautomatische standen. En de witbalans ook altijd aftellen op de situatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Elza D: 't was een donkere dag en ik wou niet met de flits trekken, stand M, Iso 400, diafragma 5.0, en op 60/s, gewoon met de standaardlens. Ik probeer meer en meer op stand M te trekken maar vind niet altijd dat mijn resultaat is wat ik ervan verwacht... Vooral binnen/met kunstlicht trekken vind ik moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Probeer eens meer op P te trekken. Dat is makkelijker. Dan hoef je enkel het diafragma aan te passen naar wens. Ik trek vaak op 2.2, dat geeft mooie scherptediepte. En een hele geweldige lens en supergoedkoop is de vaste 50MM (gaat tot 1.8) Dat staat bijna altijd op mijn toestel in tegenstelling tot de duurdere grote lens die ik heb. Dat ding is echt zijn weinige geld waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. DAT was dus de jurk waar ik ook voor viel!
  Wauw! Wat jij er van hebt gemaakt!
  Gij zijt wel een slimme, hé! Gewoon een patroon zoeken dat er op lijkt!
  Wijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waaaww!! Echt knap.
  Met die knoopjes en dat blauwe lintje, helemaal af!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooi ! Zoiets hoop ik ooit te kunnen maken voor mijn dochter. Als ze tegen dan nog creaties van haar moeder wil aandoen natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen