donderdag 3 juni 2010

de smaak te pakken!

Ik behoor tot twee soorten mensen... de avondmensen (jawel, ik ben meestal zo rond 22u helemaal in de mood om met iets nieuws te beginnen en besef maar al te goed dat ik 's morgens in het stadium van "pas wakker" niet het meest enthousiaste en spraakzame gezelschap ben) en ... ik behoor ook tot de zomermensen.
Geef mij alstublieft warmte en zon. Een stralend blauwe hemel, het zonnetje, echt, veel meer moet dat niet zijn.
Als het dan zo'n dag is... dan probeer ik ook ieder mogelijke minuut buiten te vertoeven en kan ik mijn naaimachine best wel even rust gunnen!

Maar helemaal stil zitten, en niksen, ah neen! Na het bewonderen van de vele mooie haakprojectjes hier en hier en hier kreeg ik kriebels. Dat moet ik ook kunnen!
Na het ontcijferen en het oefenen in de basissteken (ik heb vroeger nooit of nooit gehaakt), ben ik gestart met het oefenen op "granny squares"  en op "hexagones" en dit is wat ik tot nu toe fabriceerde met restjes wol die ik van oma zee meekkreeg toen de zolder werd opgeruimd.En of ik het plezant vind? Jawel... ik denk dat ik nog heel wat uurtjes in het gezelschap van een haaknaaldje en mooie kleurtjes wol ga vertoeven!En vandaag schijnt de zon, ik heb zin in kleurtjes, mooie kleurtjes.
De plannen zijn... lunchen met "de wederhelft" in 't park en dan nog gauw even de stad induiken op zoek naar wol waarna ik me ga nestelen, in de tuin, met mijn nieuw vriendje "haaknaald"!

4 opmerkingen:

  1. Och, ik heb daar zo ontelbaar veel lapjes van gehaakt. Voor dekentjes voor 'de missies'. Wat die kindertjes daar met al die dekentjes deden? Geen idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er leuk uit zeg. misschien moet ik me toch nog eens aan het boek dat ik van mijn oma kreeg wagen, daar staan ook dit soort dingen in. alleen staat dat boek ook vol met allerlei ingewikkelde afkortingen en termen waarvan ik geen idee heb wat ze betekenen. dan haak ik altijd snel af;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk, ik peins dat ik je hierin ga volgen. Ik wou altijd al zo'n lappendeken maken en dat zou met die lapjes wel lukken denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen