donderdag 11 november 2010

Lekker en klein!

Lange herfstweekends en schoolvakanties zorgen ervoor dat onze B&B goed draait.
Leuk, heel leuk zelfs, want het is toch plezant gastvrouw te kunnen zijn en je bezoekertjes te kunnen onderdompelen in een leuke city-trip stad, ze de leuke adresjes in te fluisteren en ze na een lange en vermoeiende dag kunnen verwennen met een lekker maal.
Meer koken dan naaien dus de laatste tijd, maar dit met veel plezier.

Ik vond toch nog een gaatje om voor mijn lieve vriendinnetje die vanaf vandaag in bevallingsverlof is een eerste kadootje in elkaar te flansen.
Alhoewel het hier een ramp is om mooie stofjes te vinden, botste ik in mijn favoriete winkel op de toile-cirée versie van Petit Pan's Helium. En natuurlijk kon ik dat niet laten liggen!
En hierzie, voor in 't sjakosh van de vriendin...






Ik gebruikte Mme's tweede versie van de handleiding, die best duidelijk was maar toch vond ik het verstoppen van de bias op de uiteinden niet evident, maar dat zal wel aan mij liggen...
't Pakje arriveerde ondertussen al aan de overkant van't water.
Toch leuk hé, zo van die verrassingspakjes!
Ik ben hier ondertussen al aan't brainstormen voor mijn secret santa geschenkje... want hihihi, ik weet al voor wie ik iets mag maken, en jullie?

Wat trouwens het menu betreft voor vandaag...
Met deze zalige soep gaan we beginnen (na het pré-apéritieven en het apéritieven wel te verstaan).
Ja echt een succesnummer, benieuwd hoe ze vanavond in de smaak valt. Wat tussendoor komt daar vertel ik misschien later nog eens iets over maar de afsluiter wordt een Key Lime Pie.
(en hiermee bedoel ik, als afsluiter thuis voor we nog een pub of bar induiken, want ja, Dublin moet je "beleven")

Hier dus een fris dessertje waar niemand "nee" tegen zegt!






Nodig:

voor de korst
  • digestive koekjes
  • 2 eetlepels suiker
  • klontje boter
voor de vulling

  • 4 limoenen
  • een blik gecondenseerde gesuikerde melk
  • 4 eierdooiers

Verwarm de oven voor op 180°
  • verkruimel de koekjes (tot je zo'n anderhalve cup vol hebt)
  • meng deze met de gesmolten boter en de suiker
  • vul met deze mengeling een springvorm en druk goed aan
  • zet voor 12/14 minuten in de oven


  • meng de gecondenseerde melk met 1/2 cup sap van de limoenen, de eierdooiers, de room en de zeste van de limoenen
  • klop op tot een luchtig beslag
  • giet dit beslag in de voorgebakken korst en bak voor nog zo'n 25 minuten
Laat afkoelen en ... geniet!

5 opmerkingen:

  1. Kijk nu heb ik goesting om eens langs te komen omdat ge alles zo gezellig omschrijft. Je pamperzakjes is meer dan geslaagd. En ja ik ben ook aan het zweten voor mijn secret santa, spannend hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Officieel een B&B of voor vrienden en familie?
    En die helium, die is precies nog mooier in toille ciree. En als het een troost kan zijn, dat van die uiteinden van het biais, dat snap ik ook niet, maar ik heb het dan ook nog nooit geprobeerd :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Oontje, oei oei, neen niet officieel hoor maar de bezoekers worden wel goed voorzien met hun ensuite bedroom... Dus voor vrienden, vriendjes van de kinderen, familie, en misschien ook wel eens voor virtuele/bijna vrienden...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die taart ziet er heerlijk uit! En zo'n zakje wil ik eens in het klein maken om al mijn klantekaarten enzo in te bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo koddig, dat pamperzakske. Die Helium, daar kunt ge echt niets verkeerd mee doen he. Da's bij iedereen instant love.

    LOl, die soep is niet te doen lekker he. Iedereen die dat recept gebruikt in mijn omgeving is er wild van. Ik zal subiet eens kijken in mijn diepvries of ik nog een portie liggen heb.

    En die taart....zo'n zalige foto. Hoe kunt ge nu anders dan daar onmiddellijk een stuk van willen? Recept ziet er eenvoudig uit...ideaal om met de meisjes eens te proberen. Mercikes!

    BeantwoordenVerwijderen