woensdag 23 februari 2011

Little Red Riding Skirt

Het stofje is van de Punctuation collection van Moda (American Jane) en ik zag het voor het eerst hier en was er absoluut weg van. Ondertussen werd het ook hier gespot en ik bestelde het hier. Het ligt hier ook nog in de blauwe versie klaar maar ik ga nog eens goed nadenken wat ik ermee wil voor ik die prachtige lap ga verknippen! En geloof mij vrij, dit stofje zullen we nog op verschillende plaatsen zien opduiken (euhm is 't ondertussen duidelijk dat ik het een schoontje vind?).

Ik zag er een rokje in, voor Babette. Zo'n multifunctioneeltje... Mooi in de winter met de botjes en ook binnenkort met gebruinde beentjes en flipflopjes een knallertje.


Het patroontje (New Look Bin 138 6235) kocht ik eens in een klein naaiwinkeltje dat tussen de oude rommel een doos patronen had staan waar ik in neusde. Eigenlijk heb je er geen patroon voor nodig. 3 rechthoeken knippen, plooitjes stikken, rits, belegje en zoom, voilà! Hoe simpel 't maken van rokjes "soms" kan zijn.
Voor wie het wil probeer ik de uitleg van het "wat&hoe" wel eens in een postje te gieten.

 
18 opmerkingen:

 1. Dus die plooitjes lopen door op de tailleband? Tof.

  Dat stofje is echt zalig. Ik heb het ook in rood en groen, maar ik ga dat vanzenleven niet durven verknippen. Dat is precies het eerste stofje dat ik ab-so-luut niet wil gebruiken uit angst om het dan echt 'kwijt' te zijn.
  Allé, om maar te zeggen dat ik het prachtig vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad een schon stofke ! Die uitleg "wat&hoe" zie ik graag komen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai wat een stofje, om nog maar over het rokje te zwijgen ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een schitterend rokje! Heel knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoon X 3 (dochter, rok én stofje)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een wat en hoe is altijd tof.
  Doen! Heel mooi stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook zo'n fan van das stofke. Heb er maar een meter groene van liggen en durf er ook nog niet direct iets uit maken. Misschien een tas voor mezelf dacht ik.
  Maar echt zo schoon hier in een rokjesversie. Dochter ziet er vré content uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oja, een wat en hoe zie ik wel zitten want dit is een mooi rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het niet zo voor rood. Maar als ik dit zie, dan vraag ik mij op slag af van waar ik dat eigenlijk haal?
  Dat ik zot ben van het stofje, dat wist je al (heb hier ook nog 1,5 yard blauwe liggen). Maar dat rokje is ook zo geweldig. Laat dus maar komen die tips.
  En nu ik Babette's tanden zie: Janne heeft nog al haar melktanden langsboven zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is idd een schoooooooon stofje! En schoon rokske, natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alhoewel ik het een prachtig stofje vond zag ik er helemaal geen kleedjes in. Maar nu ik dit hier zie, schiet mijn hoofd vol met plannen, en ik heb de stof niet eens liggen.
  Knap rokje dus! En ook, niet te vergeten, knappe dochter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die stof is schitterend! Het rokje en de dochter ook natuurlijk! Mijn zoon is zes en een half en heeft zijn eerste wiebeltand. Hoe oud is Babette?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. merciekes allemaal, Babette is er inderdaad heel blij mee en 't zit vandaag alweer in de was ;) - @polkadotjes en Pistolee: Babette wordt binnen een maandje 7 en is haar twee bovenste tanden in de laatste 6 weken verloren, jammer, ik vind die melktandjes zo lief en met grote tanden zien ze er ineens zo "groot" en anders uit... weer een fase voorbij hier in huis...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig rokje én stofke! En ik ben ook vragende partij voor een 'wat & hoe'.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sinds ik dit rokje zag, blijft het door mijn hoofd spoken. Heb nu afgaand op de foto's zelf iets geprobeerd, maar rokje staat niet wijd genoeg naar mijn gedacht. Hoe diep zijn de plooitjes in dit rokje en hoe veel plaats tussen de plooitjes? En hoe ver naar beneden toe stik je ze door? Ik nam nu kleine plooitjes van 1 cm diep en 5 cm tussen elke plooi, maar zoals gezegd geeft me dat net niet genoeg zwier onderaan... Hopelijk kan je me verder helpen voor een 2e versie?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kom ook regelmatig kijken of er al wat meer uitleg staat over dit prachtstuk... :-)

  BeantwoordenVerwijderen