zaterdag 22 januari 2011

Om zalig te slapen.

De beerflodders van Marie, die zijn er al van dag 1 en ondertussen is Marie er 9.
Twee hebben we er, voor 't geval dat...
Die beerflodders hebben al heel wat meegemaakt maar zien er nog behoorlijk uit want er zijn ook de twee flodders en dat zijn echt de beste vriendjes van Marie, ze is nog nooit een nacht zonder geweest en daar werd al heel wat aan gefrommeld en "gesabberd". Beerflodders hebben een eigen bedje, en daar lag tot voor kort zo'n ongelooflijk mottig blinkend synthetisch spul op (dus effenaf zo'n ding dat je absoluut uit elke plek van het huis wil verbannen).
Ik maakte voor het te verbannen spreitje een overtrekje,  hier haalde ik mijn inspiratie.
de ganse familie flodderPatchwork, 't was mijn eerste x en nu besef ik pas hoeveel werk oma heeft gehad toen ze voor ieder kleindochter (niet dat kleinzonen dat niet zouden krijgen maar voor oma zee zijn het dus 6 kleindochters, nichtjes, zusjes geworden) een volledig handgemaakte bedsprei in elkaar flanste. Merci oma want die spreien, dat wordt later nog fel begeerd vintage homemade spul waar de achterkleinkinderen nog om gaan vechten...
8 opmerkingen:

 1. Alle jong, hoe lang zijdt gij daar mee bezig geweest? Dat lijkt mij zooooooo een klus!
  Wel prachtig.
  En moesten de beerflodders ooit scheiden...wij hebben hier nog een exemplaar liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, geweldig schoon! Ik denk wel dat er wat tijd zal zijn ingekropen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig leuk om te zien , en wat een schattige familie zo in dat bedje, ga ook beginnen met handquilten, net als je oma, ben benieuwd, fijn weekend, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,
  op welk e-mailadres kan ik je een mailtje sturen? Ik probeerde het via het adres dat bij je profiel staat, maar ik krijg het onbesteld terug.
  Ik ben redacteur voor een Belgisch reismagazine en wil je graag iets vragen in verband met je ervaringen als Vlaamse expat in Dublin.
  Alvast bedankt voor je reactie,

  Joke Vermeersch

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Joke : stuur maar naar harvest_twentyten@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. amai! Dat was ook mijn eerste gedacht, wat een werk!!! Maar het resultaat mag er wel zijn, hééél erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ben ook aan een patchwork-ding bezig en inderdaad, wat een werk! Het is prachtig geworden jouw dekentje voor de familie beer!

  BeantwoordenVerwijderen