vrijdag 9 april 2010

Tienda de telas

Aaaah, dacht ik voor we naar Andalusië vertrokken... daar zal ik stofkes bij de vleet vinden om mijn stoffenkast (die nog heeeeel "piep" is) aan te vullen.
In ieder stadje waar we kwamen dus uitkijken en rondvragen naar "un tienda de telas".
Aaah, si... maar 't was de semana santa, wat betekent... geluk hebben een winkel open te vinden. En ineens... in Sevilla zie ik een vitrine waarbij ik heel even diep moet in- en uitademen..., kleurtjes, polkadotjes, bloemekes, streepjes, rekken vol! Ik ga vlug even binnen en beslis wat later terug te gaan zonder man en 3 kinderen omdat dit me zowel voor hen als mezelf leuker lijkt. Heel enthousiast ga ik de volgende dag terug en probeer ik uit te leggen dat ik enkel zuiver katoen wil...
Opnieuw, aaaah, maar nu gevolgd door een vertwijfelend-nee-knikkend gezicht dat zegt, nono en dan toont de verkoper mij het kleine rijtje met katoentjes. Ooooh, gracias zeg ik toch maar en kijk even goed. Er zit wel iets tussen, maar niet wat ik had gehoopt. De prijzen zijn niet zo Spaans als verwacht en dit wordt de kleine buit (het groene polkadotje is zelfs geen zuiver katoentje, maar ik dacht dat ik er toch wel iets mee zou kunnen doen).



En toen zag ik een kleurrijk winkeltje en kocht nog wat houten pareltjes. Het lijkt me leuk ze te gebruiken om kleine projectjes af te werken...

3 opmerkingen:

  1. Da zijn toch schoontjes zu! Goede vangst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @polkadotjes, ja en toch had ik meer verwacht... meer katoen en lagere prijzen, ik had echt graag iets voor je meegebracht!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is hier in de stoffenwinkel idd ook het probleem! Geen zuivere katoentjes!

    Madam van de winkel verzekerde me dat dat echt geen probleem is, enkel bij een allergie.

    Maar ik wil ook veel liever 100% katoen!

    BeantwoordenVerwijderen