maandag 13 september 2010

Home-"made-in-Taiwan"- flipflapjes

Bezoek!
Nieuwe Vlamingen in Dublin en zoals het er bij expats aan toegaat betekent dit dat de reeds "gesettelde" families, de nieuwe families bij de arm nemen en ze dan wegwijs maken in hun nieuwe stad.
Gisteren hadden we dus een gezellige brunch met de nieuwkomertjes net overgevlogen uit Hong-Kong. Verhalen en ervaringen uitwisselen, kinderen die blij zijn met de nieuwe vriendjes waar ze "onze taal" mee kunnen spelen en op het einde van de dag beseffen dat dit één van de verrijkende gebruiken is van het expatleven.
Het bezoek had ook een kadootje mee voor de meisjes, rechtstreeks uit Azië overgevlogen, en zo heel typisch kitch maar O zo leuk... Toen we op de verpakking "made in Taiwan" lazen dachten we met weemoed terug aan onze mooie tijd daar en vlogen we erin. En zo maakten drie meisjes, drie paar flipflapjes en genoten samen met mama van een "naald en draad"-ervaring!en als je goed kijkt zie je dat er al een beest, een oog is verloren... ik ben eens benieuwd hoe lang die flipflappen gaan overleven en waar ik er overal onderdelen van zal terugvinden :)

3 opmerkingen:

  1. Is dat in rubber? En zit dat makkelijk, want das wel tof é!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echte flipflapzooltjes met zo'n "schuimplastieken" (of hoe noem je dat?)versiering. Kwalitatief verwacht ik er niet zoveel van, ze zitten blijkbaar wel oké maar maken wel een "zoef"-geluidje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch leuk om zo te knutselen met de meisjes? Of ze lang zullen meegaan, daar heb ik ook mijn vragen bij, but it's the thought that counts, niet?

    BeantwoordenVerwijderen