dinsdag 14 september 2010

A quickie!

Kennen jullie het ook (en ik kan dan al niet klagen want ik ben tijdelijk "thuismama")?
School gedaan, huiswerk (en nu zijn het er drie), er komt nog een vriendje meespelen en er moet er eentje om 18u stipt op de turnclub staan die met wat pech en file toch een half uur rijden is.
Op sommige dagen ben ik al iets minder goed voorbereid en dan zitten er wel altijd gevulde pastaatjes in de koelkast. Onze favorieten zijn de "spinach & ricotta tortelloni". Maar daarbij hoort lekkere pesto en die maken wij sinds kort helemaal (en vlug) zelf.



  • je plukt een handvol blaadjes van een basilicumplantje die je altijd in huis hebt (en zorgt voor een lekker geurtje in de keuken)
  • je neemt een handvol pijnboompitten
en je mengt deze met vijzel of blender tot een smeuige pasta
  • je voegt zo'n 50gr geraspte parmezan toe
  • olijfolie
  • kruiden met PeZo
en mengt alles samen tot een zacht en geurig pestosausje


Ook lekker op een boterhammetje met brie of geitekaas,
zelfs lekker (maar dan niet zo veggie) op een broodje met lekkere italiaanse ham en wat rucola sla en

Makkelijk een  hele tijd te bewaren in de koelkast. Maar hiervoor moet je enkel zorgen dat de pesto mooi onder een laagje olijfolie zit zodat er geen lucht aan kan.

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Hmmm, lekker ja! Wij hebben die spinazie en ricotta tortelloni ook altijd in de koelkast zitten voor noodgevallen.
    En zelfgemaakte pesto is inderdaad oneindig veel lekkerder dan die uit een potje.

    BeantwoordenVerwijderen