donderdag 13 mei 2010

Patattenzak wordt tuniek!

Het is niet zo gemakkelijk om een patroontje te vinden waar zowel mama als de 10-jarige dochter "zot" van zijn. Eigenlijk wil ik daarmee zeggen... 't is toch fijn zolang ze wild zijn van alles wat jij fantastisch vindt.
Die tijd is hier voorbij wat af en toe zorgt dat er compromissen worden gesloten en wanneer ik de kleertjes van atelier assemblé aanwijs en ondertussen heel veel aaaaah's en oooooh's uitbreng, dan hoor ik heel geregeld eeeeehs en eeeekkes van de andere kant!

De zoektoch leverde een patroontje op uit de knippie van april 2009. Eigenlijk zijn er niet echt goede foto's van het kleedje te zien maar 't zag er ons iets uit, niet te "tuttig", toch speels en vrolijk en dus echt iets voor Fien!

Maar die knippiepatronen... ik heb daar dus echt problemen mee hé...
* dienen uitleg... daar moet je dus echt wel voor gestudeerd hebben en dat is dus helemaal niet voor beginners... ze vergeten heel wat (voor mij) niet zo vanzelfsprekende zaken te vertellen
* dat patroontje is niet voorzien van een beleg... resultaat : 't ziet er als je 't goed bekijkt echt wel zelfgemaakt uit maar dan eerder dat soort zelfgemaakt waar je je lieve schatjes niet in wil zien rondlopen (en het zelfgemaakt waarom je wederhelft liever niet heeft dat je "zijn" kleding begint "in elkaar te foefelen"
* en dan....die patroontjes zijn echt wel gemaakt voor Nederlandse kindertjes (ik bedoel voor grote en lange kinderen waar pak aan is). Ik nam nochtans de maten van Fien (die nu wel eerder klein is voor haar leeftijd , ja sinds haar geboorte op de p3 van de groeicurve) nam toch maar maatje 140 omdat dit nodig bleek voor de bovenmaten (Fien heeft als artistiek turnstertje een ontwikkeld en gespierd bovenlichaam) en lap... precies een patattenzak!

Het stofje is roestbruin en het stipje in de bloem is echt wel fel (op het randje van fluo) fuchsia-roze. Ikzelf vind het best een tof stofje en ben nu natuurlijk ook op zoek naar een gelijkaardig tof "giletje" dat erbij zou passen.

(en zie... twee knopen had ik... tot op het moment dat ze er moesten worden aangenaaid..., spoorloos dus - hopelijk vind ik exemplaar 2 eerstdaags in de verzamelbak van mijn hardzuigende "dyson" terug!)

Gelukkig is dochterlief al zo modebewust dat ze het voor riemen heeft (maar ook al mama's sjaals "afluist") en is het op die manier toch nog een draagbaar tuniekje geworden waar ze toch blijer mee is dan eerst gedacht. Oef, al het "rimpelen" en gefoefel niet voor niets, want eerlijk gezegd... ik heb gezweet!

7 opmerkingen:

 1. mooi stofje hoor, en leuk jurkje en mooie foto's. en wijd is toch helemaal hip deze zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat stofje zat in de Filoucollectie, twee winters geleden. Ik kocht daar toen een rokje in. Maar toen kon ik nog niet naaien!
  Het lijkt me moeilijk om iets te maken dat grote dochters kan behagen.
  Knap van jou dat je er in geslaagd bent! Ze staat er beeldig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk kleedje!
  En ik begrijp u ergernissen over de knippie volkomen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh whooow die laatse foto is prachtig! Het tuniekske, de stof en het meisje natuurlijk ook. Ik ga mee in uw mening over de Knippie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat tof! je dochters zullen vast de hipste meisjes van heel ierland zijn!! en mooi genoeg weer de afgelopen week om het te showen al die rokjes :) (wij hebben genoten van de ierse zon! in clare, waar mijn zus dierenarts is. ben bang dat de kans heel klein is dat je haar kent, maar wie weet?!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooi stofje en een mooi resultaat.

  Ook ik vind de knippie-uitleg niet duidelijk en het beleg-probleem had ik onlangs ook toen ik een bloesje maakte uit dat boekje. Gelukkig was er de naai-juf die me daar tijdig op wees ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n modebewuste dochter zeg.
  Tot nu toe valt dat hier nogal mee (behalve dan dat Stien en Janne geen broeken aan willen en Roos alleen maar broeken wil dragen)...wanneer begint dat?

  Prachtig stofje, prachtig jurkje, prachtig 'gecombineerd'...en ja, de Knippie is niet tof. Maar het betert moet ik zeggen naarmate je er meer modellekes uit maakt. Doordoen dus!

  BeantwoordenVerwijderen