woensdag 19 mei 2010

Penniezakkie!

Tegenwoordig probeer ik de meisjes bij mooi weer te voet naar hun school te brengen. Zo samen 25 minuutjes stappen ( en ik dan nog eens 25 minuten terug) en onderweg babbelkes slaan met hen is eigenlijk veel leuker dan de auto te nemen, in de 's morgens toch wel drukke stad.
Maar dan zijn er al die boekentassen, rugzakken en 'k weet-niet-wat de kinderen allemaal meesleuren!

We hebben afgesproken dat ze enkel het hoogstnodige vanuit school naar huis mogen meebrengen en ja... dan kreeg ik te horen "ja, maar mijn pennezak is zo groot".

Ik op zoek naar een patroontje dus en waar kon ik dat het best doen dan bij Eloleo, want daar vind je tientallen patroontjes voor vanalles en nogwat maar toch wel heel veel voor alles wat eindigt op "...-zak".
Ik werd dus doorgelinkt naar hier en dacht, ja!! Ziet er niet moeilijk uit en resultaat is een klein pennezakje waar alleen het hoogstnodige in kan.De stof aan de buitenkant bracht ik onlangs mee vanop reis.
Voor de binnenkant verknipte ik een fatquartertje dat ik toen ik net begon te "naaimachienen", heb besteld hier.  De knoopjes komen van een winkeltje die ik een tijdje geleden heb ontdekt in mijn nieuwe stad en daar zullen ze me nog geregeld eens op bezoek zien komen!


2 opmerkingen:

  1. Ja, die boekentassen wégen, hé? Mooi zakje, en leuke combinatie van stofjes en kleuren!
    Is dat een rekendoos van de meisjes?
    En dat winkeltje ziet er inderdaad fantastisch uit. Die kleuren! We zullen toch eens naar 'jouw' stad moeten afzakken.

    BeantwoordenVerwijderen